I když jsme ještě daleko od představení řady iPhone 15, zprávy již naznačují, že modely vyšší třídy budou mít příští rok ještě exkluzivnější funkce ve srovnání s levnějšími modely řady iPhone 15.



V září analytik Ming-Chi Kuo uvedl, že silné prodeje iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max pravděpodobně povzbudí Apple, aby zvýšil rozdíl mezi iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max a levnějším iPhonem 15 a iPhonem 15 Plus, i když stojí za zmínku, že mnohé hardwarové změny jsou pravděpodobně plánovány alespoň několik let dopředu. V současné době se hovoří o nejméně pěti funkcích, které budou exkluzivní pro iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max:

  • Čip A17: Modely iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max budou podle japonské publikace Nikkei Asia vybaveny čipem A17 Bionic vyrobeným na základě 3nm procesu druhé generace, který poskytuje zlepšení výkonu a účinnosti. Zpráva tvrdila, že rok 2023 by mohl znamenat druhý rok v řadě, kdy pouze modely vyšší třídy z nové řady obsahují nejnovější čip společnosti Apple.
  • Rychlejší port USB-C: Modely iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max budou obsahovat port USB-C s podporou alespoň USB 3.2 nebo Thunderbolt 3, podle analytika Ming-Chi Kuo, což by mělo za následek, že zařízení nabídnou výrazně vyšší rychlosti přenosu dat oproti stávajícím iPhonům s portem Lightning.
  • Zvýšená RAM: Modely iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max budou podle tchajwanské výzkumné firmy TrendForce vybaveny zvýšenou 8GB RAM, zatímco standardní modely budou mít pravděpodobně i nadále 6GB RAM jako v současnosti. Dodatečná paměť může aplikacím, jako je Safari, ponechat více obsahu aktivního na pozadí.
  • Haptická tlačítka: Modely iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max budou mít haptická tlačítka pro hlasitost a napájení, podle Kua. Analytik uvedl, že zařízení budou vybavena dvěma dalšími Taptic Engine, které poskytují hmatovou zpětnou vazbu pro simulaci pocitu stisknutí tlačítek, aniž by se fyzicky pohybovala, podobně jako tlačítko Home Button na nejnovějším iPhonu SE nebo trackpad na MacBooku.
  • Zvýšený optický zoom: Podle Kua bude iPhone 15 Pro Max obsahovat periskopický teleobjektiv. To by mohlo vést k tomu, že zařízení bude mít alespoň 10x optický zoom ve srovnání s 3x u modelů iPhone 14 Pro.

Mark Gurman z Bloomberg uvedl, že iPhone 15 Pro Max bude přejmenován na iPhone 15 Ultra. Apple pravděpodobně oznámí řadu iPhone 15 v září jako obvykle. Vzhledem k tomu, že do vydání zařízení zbývá mnoho měsíců, je pravděpodobné, že se objeví další funkce, takže informace, které právě máme, jsou pouze letmým pohledem na to, co můžeme očekávat.