Aplikace Spotify obdržela aktualizaci, která přináší nový design domovské obrazovky. Podle společnosti má nová domovská obrazovka pomoci uživatelům objevit nový obsah, který by se jim mohl líbit, a také obsahuje různé sekce pro hudbu a podcasty.



Jak společnost podrobně uvedla v příspěvku na blogu, nadcházející aktualizace uživatelům usnadní vyhledávání nového obsahu nebo znovuobjevení posledních oblíbených položek. Novou domovskou obrazovku mobilní aplikace Spotify lze rozdělit do dvou různých kategorií: Hudba a Podcasty a pořady. Jak název napovídá, hudební kanál poskytuje rychlý přístup k návrhům skladeb, alb a seznamů skladeb na základě hudebního vkusu uživatelů. Spotify říká, že díky novým doporučením bude objevování nových oblíbených položek snazší než kdy předtím. Aktualizace také přidává nová tlačítka, pomocí kterých mohou uživatelé rychle lajkovat, sdílet a přehrávat hudbu.

Kanál Podcasty a pořady bude zdůrazňovat nové epizody pořadů, které uživatel sleduje. Tento zdroj samozřejmě také zobrazí návrhy nových podcastů na základě toho, co uživatelé poslouchali. Posluchači si také budou moci přečíst popisy epizod, přidat si podcast do své knihovny a začít poslouchat podcast, aniž by tuto stránku opustili. Nedávno společnost Spotify také provedla některé další změny v aplikaci a přidala vyhrazená tlačítka pro přehrávání a náhodné přehrávání pro předplatitele Premium.