AirPods Pro mohou sloužit jako cenově dostupná naslouchátka, přičemž jedna studie naznačuje, že fungují stejně dobře jako mnohem dražší zařízení. Typické naslouchátko střední třídy stojí několik tisíc korun.



Špičková naslouchátka však stojí až 200 000 korun, což vytváří mezeru na trhu špičkových, avšak cenově dostupných naslouchátek. To znamená, že mnozí z těch, kteří potřebují naslouchátka, si ho nemohou dovolit. Statistiky naznačují, že mezi osobami mladšími 70 let je skutečně vlastní pouze každý šestý z těch, kteří je potřebují. WSJ poukazuje na studii, která naznačuje, že stávající AirPods Pro se již dobře srovnávají s mnohem dražšími naslouchátky.

Studie zveřejněná v úterý v časopise iScience zjistila, že funkce zesílení zvuku na AirPods Pro pomohla dospělým s mírnou až středně těžkou ztrátou sluchu slyšet řeč téměř stejně dobře jako dvě naslouchátka. Studie porovnávala dva druhy AirPods se dvěma naslouchátky od jiných společností. AirPods Pro nesplňovaly standardy Food and Drug Administration pro naslouchátka. Studie byla velmi malá, ale objektivní testování také zjistilo, že AirPods Pro splňují čtyři z pěti standardů pro naslouchátka.