Nová zpráva říká, že Apple původně plánoval letos vydat novou verzi Apple Pencil. Podle příspěvku na Weibo Apple na poslední chvíli plány zrušil, a to navzdory skutečnosti, že Apple Pencil již vstoupila do sériové výroby.



Tato verze Apple Pencil byla údajně kompatibilní s iPhonem a také by vyřešila jednu z velkých stížností na iPad 10. generace. Příspěvek, který na Twitteru sdílel Duan Rui, pochází z neznámého zdroje, a proto není jasné, zda jsou informace pravdivé. Nicméně uvedená tvrzení jsou zajímavá a stojí za zvážení. Zdroj říká, že Apple pracoval na nové Apple Pencil s kódovým označením „Marker“, kterou plánoval představit na zářijové keynote. Vzhledem k nižší ceně by zjevně neobsahovala technologii snímání tlaku nebo baterii uvnitř. Namísto dobíjecí baterie obsahovala čip, který by se používal k napájení přes obrazovku.

Zajímavé je, že tato Apple Pencil také zjevně fungovala s iPhonem. První generace Apple Pencil a Apple Pencil 2 nefungují s iPhonem. Není jasné, proč se Apple nakonec rozhodl tuto Apple Pencil nevydat, ale rozhodnutí bylo údajně učiněno na poslední chvíli. Podle dnešní zprávy Apple již vyrobil více než 1 milion kusů, což není zanedbatelné množství. Kde by tato levnější Apple Pencil skutečně dávala smysl, je nejnovější iPad 10. generace. Apple čelil poměrně velké kritice kvůli skutečnosti, že iPad 10 má port USB-C, ale stále funguje pouze s první generací Apple Pencil vybavenou portem Lightning. To znamená, že ke spárování Apple Pencil s iPadem a nabíjení je potřeba použít adaptér.