Apple letos představil mnoho nových produktů, jako je Mac Studio a Apple Watch Ultra, ale také jsme se s některými produkty rozloučili. Níže jsme shrnuli pět produktů a příslušenství, které Apple v roce 2022 přestal vyrábět.



27palcový iMac

Po březnovém představení Macu Studio a Studio Display Apple ukončil výrobu 27palcového iMacu, což byl poslední model iMacu s čipem Intel. Vzhledem k tomu, že v loňském roce byl ukončen i iMac Pro, je 24palcový iMac s čipem M1 v současnosti jediným stolním počítačem typu all-in-one prodávaným společností Apple. Mark Gurman a Ming-Chi Kuo tvrdili, že iMac Pro by se mohl vrátit v roce 2023.

iPod touch

Apple oznámil, že v květnu ukončí výrobu iPodu touch a v červnu bylo zařízení odstraněno z webových stránek společnosti Apple. iOS 16 není kompatibilní s žádnými modely iPodu touch. iPod, který byl poprvé představen v říjnu 2001, byl jedním z nejznámějších produktů společnosti Apple, ale ukončení výroby tohoto zařízení se postupem času stalo nevyhnutelným vzhledem k široké škále produktů Apple, které nyní mohou přehrávat hudbu, včetně iPhonu, iPadu, Apple Watch, HomePodu mini a další. Poslední generace iPodu touch byla představena v květnu 2019.

Apple Watch Edition

Spolu s vydáním zcela nových Apple Watch Ultra s titanovým pouzdrem v září byla ukončena i řada Apple Watch Edition. Modely Apple Watch Edition byly k dispozici od vydání původních Apple Watch v roce 2015. V průběhu let se tyto modely odlišovaly materiálem pouzdra vyšší třídy, jako je zlato, keramika a titan. Apple Watch Ultra jsou nyní jediným modelem, který nabízí titanové pouzdro, zatímco modely Hermès zůstávají dostupné jako luxusní varianta.

Apple TV HD

Po vydání Apple TV 4K třetí generace v říjnu Apple ukončil výrobu zastaralého modelu Apple TV HD poprvé představeného v roce 2015. Původně byla vydána jako čtvrtá generace Apple TV a později přejmenována na Apple TV HD, je omezena na kvalitu videa 1080p a byla první Apple TV s tvOS a App Store.

5W napájecí adaptér

Apple ukončil výrobu 5W adaptéru kolem srpna. Na rozdíl od novějších USB-C adaptérů je 5W nabíječka vybavena portem USB-A a není schopna rychlého nabíjení.