Brazilské ministerstvo spravedlnosti v září nařídilo pozastavení prodeje iPhonů v zemi poté, co dospělo k závěru, že Apple poškozuje spotřebitele tím, že nenabízí napájecí adaptér se zařízením.



I po milionových pokutách Apple stále nedodržuje požadavek – což nyní vedlo k tomu, že regulátor ochrany spotřebitelů stáhl iPhony z prodeje. Jak poprvé informoval Tecnoblog, Procon-DF zabavila stovky iPhonů v různých maloobchodních prodejnách v Brazílii. Regulátor chce donutit Apple, aby dodržoval místní zákony, které vyžadují, aby byly smartphony prodávány s nabíječkou. Podle zprávy byly iPhony zabaveny v obchodech a u autorizovaných prodejců Apple. Regulátor nařídil zákaz prodeje jakéhokoli modelu iPhonu, který v balení neobsahuje nabíječku.

Poté, co byly iPhony zabaveny, Apple požádal vládu, aby povolila prodej iPhonů v zemi až do konečného rozhodnutí sporu. Jak poznamenal MacMagazine, soudce Diego Câmara Alves, který společnosti umožnil pokračovat v prodeji iPhonů v Brazílii až do konečného rozhodnutí, věří, že společnost neporušuje žádná práva spotřebitelů. Soudce také tvrdí, že brazilský regulátor takovým rozhodnutím zneužívá svou moc. Apple je přesvědčen, že soudní spor vyhraje.