Apple pracuje na novém MacBooku Pro, ale vypadá to, že nebude obsahovat žádné výrazné změny designu po kompletním přepracování v roce 2021. V dnešním článku se podíváme na to, co vše o tomto zařízení víme.



Design

Nový MacBook Pro nebude obsahovat žádné změny designu. Apple aktualizoval vzhled s vydáním MacBooku Pro s čipy M1 Pro a M1 Max v roce 2021 a společnost obvykle používá stejný design několik let. Apple stále používá hliníkový design, ale tvar byl vylepšen tak, aby byl plošší a méně zakřivený ve spodní části. Zařízení obsahují celočernou klávesnici, velký Force Touch Trackpad a dva reproduktory na boční straně. Současný MacBook Pro je vybaven mini-LED displeji s technologií ProMotion, tenkými 3,5mm rámečky v horní a spodní části displeje a zářez, ve kterém je umístěna 1080p webkamera.

Čipy M2 Pro a M2 Max

I když nepočítáme se změnami designu, dojde k interním aktualizacím s tím, že Apple plánuje používat čipy M2 Pro a M2 Max. Podle Marka Gurmana z Bloomberg bude čip ‌M2‌ Max nabízet až 12jádrový CPU, oproti 10jádrovému CPU v ‌M1 Max‌, spolu s až 38jádrovým GPU, oproti současnému 32jádrovému. ‌M2‌ Max bude podporovat až 64 GB sjednocené paměti. Gurman nesdělil podrobnosti o ‌M2‌ Pro, ale očekává se, že bude méně výkonný než ‌M2‌ Max.

3nm vs. 5nm

Analytik Ming-Chi Kuo věří, že výroba nového MacBooku Pro začne ve čtvrtém čtvrtletí roku 2022 a že nemusí obsahovat vylepšené 3nanometrové čipy, na kterých se pracuje.  Místo toho Kuo říká, že nové stroje by mohly obsahovat 5nanometrové čipy.

Displej a další

Apple pracuje na OLED displejích pro budoucí zařízení, včetně modelů MacBooku Pro. Některé zprávy naznačovaly, že by Apple mohl představit OLED displeje již v roce 2022, ale nejnovější informace naznačují, že technologie OLED nebude k dispozici dříve než v roce 2024. Objevily se také zprávy, že Apple pracuje na Face ID pro Mac a MacBook Pro vyšší třídy by byl hlavním kandidátem na tuto technologii. Zatím však neexistují žádné konkrétní zprávy, které by naznačovaly, že Face ID bude k dispozici na MacBooku Pro.