I když máme informace o tom, co očekávat od iPhonu SE čtvrté generace, přece jenom pár věcí ještě není jasné. Čínský web MyDrivers a autor Jon Prosser se domnívají, že ‌iPhone SE‌ bude mít design podobný iPhone XR.



To by znamenalo, že nebude obsahovat tlačítko Home Button a bude obsahovat výřez v horní části displeje. Změna se zdá být pravděpodobná, protože modely „SE“ vždy používaly design starších zařízení. Očekává se, že dva levnější modely řady ‌iPhone 15‌ budou obsahovat čip A16 Bionic z letošních iPhone 14 Pro a ‌iPhone 14 Pro‌ Max, takže se zdá pravděpodobné, že by tento čip mohl obsahovat i ‌iPhone SE‌. Očekává se, že zařízení bude vydáno až v roce 2024 a analytik Ross Young nedávno řekl, že Apple zvažuje několik rozhodnutí souvisejících s ‌iPhone SE‌.

Velikost displeje

Podle Younga Apple zvažuje displeje o velikosti mezi 5,7″ a 6,1″ od dvou různých dodavatelů pro ‌iPhone SE čtvrté generace‌. Stojí za zmínku, že ‌iPhone‌ XR, zařízení, na kterém je údajně založen ‌iPhone SE‌, měl 6,1palcový displej. Navíc analytik Ming-Chi Kuo dříve uvedl, že Apple pracuje na iPhonu SE s přesně touto velikostí displeje. O obou velikostech displeje se hovořilo již v minulosti a Apple ještě neučinil konečné rozhodnutí.

LCD nebo OLED displej?

Ve své nejnovější zprávě Young uvedl, že 5,7- až 6,1palcové displeje, o kterých Apple uvažuje, mají technologii LCD, stejně jako současný ‌iPhone SE‌, ale společnost také zvažuje použít 6,1palcový OLED displej. Technologie OLED je dražší než LCD, ale přináší lepší účinnost, vysoký kontrast a vysoký dynamický rozsah. Je možné, že OLED panely zlevnily natolik, aby je Apple mohl použít pro ‌iPhone SE‌, který je prodáván jako levnější zařízení.

Touch ID nebo Face ID?

Při přechodu na celoobrazovkový design, jako má ‌iPhone‌ XR, by již pravděpodobně nebylo místo pro tlačítko Home Button ve spodní části ‌iPhone SE‌, takže Apple zdánlivě nemá jinou možnost, než nabídnout Touch ID v bočním tlačítku nebo Face ID. Několik zpráv, včetně informací z MyDrivers a od Ming-Chi Kuo, naznačuje, že iPhone SE bude obsahovat „Touch ID“ v bočním tlačítku. Nejnovější modely iPadu, ‌iPadu Air‌ a iPadu mini mají ‌Touch ID‌ integrované do jejich horních tlačítek, ale tuto funkci zatím nenabízí žádný iPhone. ‌iPhone SE‌ jako nejlevnější model‌ a pro udržení nízkých nákladů nikdy neměl technologii ‌Face ID‌‌. Proto by dávalo smysl, aby ‌iPhone SE‌ byl prvním modelem ‌iPhonu‌, který bude obsahovat ‌Touch ID‌ v bočním tlačítku.