V srpnu nám video prototypu AirPower poskytlo bližší pohled na to, jak by mohla vypadat, ale toto zařízení nebylo v žádném praktickém smyslu funkční. Nyní, díky spolupráci mezi YouTube kanály Apple Demo a Unbox Therapy, můžeme vidět prototyp ‌AirPower‌, který skutečně nabíjí zařízení – i když s některými výhradami.



‌AirPower‌, představený v roce 2017 spolu s iPhonem X, byl navržen tak, aby ‌‌iPhone‌‌, ‌AirPods‌ a Apple Watch mohly být umístěny na libovolnou část podložky a zařízení se mohla nabíjet, což znamenalo, že tento produkt obsahoval více než 22 překrývajících se nabíjecích cívek. Apple Demo poskytl Unbox Therapy vzácný prototyp ‌AirPower‌ s jednou funkční cívkou v pravém dolním rohu podložky spolu s pokyny, jak používat zařízení bez poškození, vzhledem k jeho sklonu k přehřátí.

K zapnutí ‌AirPower‌ využívá Unbox Therapy port USB-C MacBooku Pro s originálním kabelem Apple Lightning to USB-C, jak je doporučeno. Stejně jako ostatní prototypy ‌‌AirPower‌, jednotka nemá bílý vnější plášť, se kterým Apple představoval zařízení, odhalující jeho vnitřní obvody na zadní straně. Apple Demo varuje, že nedoporučuje dotýkat se této strany ‌AirPower‌, protože to udělal náhodou a dostal silný elektrický šok.

Apple Demo varuje, že na ‌AirPower‌ by se měla nabíjet pouze zařízení Apple a pokud možno pouze modely ‌iPhone‌ X nebo AirPods. Prototyp ‌AirPower‌ není schopen nabíjet žádné modely Apple Watch ani žádná novější zařízení pomocí magnetů MagSafe. Kromě toho je třeba se vyhnout zařízením „Max“ (jako ‌iPhone‌ XS Max), protože by mohla způsobit poškození, pokud odebírají více energie.

Apple Demo také doporučuje nenechávat ‌AirPower‌ připojený k napájení po delší dobu – maximálně jednu minutu – a nechat jednotku pět minut, aby vychladla a předešlo se poškození, než na ni položíte cokoliv jiného. Unbox Therapy respektuje tyto pokyny a umístí ‌iPhone‌ X na roh podložky, načež se začne bezdrátově nabíjet – a zůstane nabíjet po krátkou dobu, kdy telefon zůstane na podložce. Po vychladnutí je na podložku umístěno pouzdro AirPods, které také reaguje na cívku.

AirPower‌ nebyl vydán v roce 2018 a Apple projekt v březnu 2019 odložil kvůli problémům s přehříváním, chybnou komunikací mezi zařízeními a mechanickými problémy a problémy s rušením. Video ale také zdůrazňuje skutečnost, že v některých ohledech byl ‌AirPower‌ produktem své doby a technologie se od té doby, co Apple s tímto nápadem přišel, posunula.

Například Unbox Therapy zdůrazňuje, že ‌AirPower‌ je špatně navržen pro mnoho dnešních řemínků pro Apple Watch, které po sundání ze zápěstí a položení dolů neleží naplocho. Zda to bylo započítáno do úvah společnosti Apple ukončit ‌AirPower‌, není známo, ale je to hlavní důvod, proč většina bezdrátových nabíječek třetích stran pro více zařízení přichází se zvýšeným stojanem, který umožňuje umístit řemínek za nabíjecí podložku, aniž byste jej museli sundávat.