Podle Joshe Eidelsona z Bloomberg zaměstnanci Apple Penn Square hlasovali pro odbory. Prodejna, která se nachází v Oklahoma City, je po Apple Towson Town Center v Marylandu druhým Apple Store, které vytvořilo odbory v USA.



Zaměstnanci údajně hlasovali v poměru 56 ku 32 pro vstup do odborového svazu Communications Workers of America (CWA) po volbách otevřených pro všechny zaměstnance obchodu tento týden. Odborový svaz nyní musí být certifikován americkou Národní radou pro pracovní vztahy. „Zaměstnanci Applu jsou odhodláni bojovat za lepší mzdy a důstojnost v práci,“ řekla tajemnice CWA Sara Steffensová. „Navzdory nelegální a agresivní kampani společnosti Apple proti odborům budou zaměstnanci Apple po celé zemi nadále odbory organizovat, zvláště po tomto významném vítězství.“

Začátkem tohoto týdne Apple oznámil plány nabídnout zaměstnancům další vzdělávací výhody a v některých státech více peněz na zdravotní péči, ale bylo oznámeno, že zaměstnaci, kteří hlasovali pro odbory nebudou tyto výhody automaticky dostávat a musí jednat prostřednictvím své odborové organizace. Apple má více než 270 maloobchodních prodejen v USA a více než 520 po celém světě.