Kromě rozšíření end-to-end šifrování na mnoho dalších kategorií dat iCloud, Apple také oznámil dvě další nové bezpečnostní funkce určené k ochraně před hrozbami pro uživatelská data.



Apple říká, že nová funkce iMessage Contact Key Verification a Security Keys budou k dispozici v roce 2023. iMessage Contact Key Verification umožňuje uživatelům, kteří jsou ohroženi „mimořádnými digitálními hrozbami“, jako jsou novináři a vládní úředníci, dále ověřit, že si posílají zprávy pouze s lidmi, se kterými chtějí. V konverzacích mezi uživateli, kteří povolili iMessage Contact Key Verification, jsou uživatelé upozorněni, pokud by se hackerovi někdy podařilo prolomit cloudové servery a mohli by konverzaci odposlouchávat. Jako další vrstvu zabezpečení mohou uživatelé vyžadovat kód, aby si dále ověřili, že komunikují pouze s tím, s kým zamýšlejí.

Zadruhé, bezpečnostní klíče pro Apple ID dají uživatelům možnost používat fyzické bezpečnostní klíče třetích stran k další ochraně svého účtu. Pro uživatele, kteří tuto funkci povolí, bezpečnostní klíče posilují dvoufaktorovou autentizaci tím, že vyžadují hardwarový bezpečnostní klíč jako jeden ze dvou faktorů ověřování. „Naše bezpečnostní týmy neúnavně pracují na tom, aby data uživatelů byla v bezpečí, a díky iMessage Contact Key Verification, bezpečnostních klíčů a pokročilé ochrany dat pro iCloud budou mít uživatelé k dispozici tři nové výkonné nástroje pro další ochranu svých nejcitlivějších dat a komunikace,“ řekl šéf softwarového inženýrství Apple Craig Federighi.