Apple dnes oznámil, že poskytuje vývojářům dalších 700 cenových bodů pro aplikace App Store, což umožňuje, že si vývojáři mohou za aplikaci účtovat od 29 centů až do 10 000 USD.



Vývojáři, kteří chtějí nastavit cenu své aplikace nad 1 000 USD, musí společnosti Apple odeslat žádost, která pomůže zabránit vydávání nesmyslně drahých aplikací. Celkově budou mít vývojáři možnost vybrat si z 900 cenových bodů, přičemž 100 nejvyšších cenových bodů bude k dispozici pouze na vyžádání. Nové cenové body se budou postupně zvyšovat. K dispozici budou také zaokrouhlené konce cen (například 0,90 USD nebo 1,00 USD) spolu s cenami, které začínají dvěma opakujícími se číslicemi (například 110 000 ₩ v Jižní Koreji.)

Apple také usnadňuje vývojářům správu změn směnných kurzů tím, že jim umožňuje vybrat si preferovaný obchod jako základ pro automatické generování cen v dalších 174 obchodech a 44 měnách. Apple například říká, že japonský herní vývojář, který získává většinu zisku od japonských zákazníků, může nastavit cenu pro japonský obchod a nechat své ceny mimo zemi automaticky aktualizovat, když se mění směnné a daňové sazby po celém světě. Apple říká, že nová možnost správy cenových bodů a směnných kurzů bude k dispozici pro aplikace nabízející automaticky obnovitelné předplatné počínaje dneškem a pro všechny ostatní aplikace a nákupy v aplikaci na jaře 2023.