Služba Apple Music se od svého vydání v roce 2015 velmi zlepšila, ale stále je potřeba udělat více. V dnešním článku si uvedeme dvě dlouho očekávané funkce, které by Apple mohl přidat do Apple Music příští rok… z nichž obě již nabízí Spotify.



Prolínání skladeb (Crossfade)

Jednou z opomenutých funkcí je podpora prolínání skladeb. Jedná se o funkci, která je nabízena již léta, dokonce ještě z dob iPodu. Z nějakého zvláštního důvodu však ještě není k dispozici v Apple Music na iPhonu. Prolínání je funkce, která umožňuje skladbě prolínat (postupně zvyšovat její hlasitost), zatímco předchozí skladba doznívá. Tím se zabrání mezerám ticha mezi skladbami. Obecně vám aplikace umožňují nastavit, jak dlouho se budou skladby prolínat. Například na Macu můžete nastavit prolínání na libovolnou sekundu až 12 sekund. Ještě bizarnější je, že prolínání pro Apple Music je k dispozici na Macu a zařízení Android. Proč Apple nerozšířil tuto funkci na iPhone a iPad? Kdo ví. Jen doufáme, že je to něco, co se konečně vyřeší v roce 2023.

Funkce ve stylu Spotify Connect

Spotify Connect je funkce, kterou Spotify nabízí již léta a která vám umožňuje používat jedno zařízení ke vzdálenému ovládání poslechu na jiném. Můžete například poslouchat na svém Macu a používat svůj iPhone k ovládání přehrávání. Apple Music nabízí podobné funkce pro přehrávání na HomePodu, ale v současné době neexistuje žádná podpora pro funkci jako je tato na jiných zařízeních. Ideální by byla možnost ovládat Apple Music na všech zařízeních, bez ohledu na to, kde se přehrávání skutečně odehrává.

Co dále?

Existuje řada dalších způsobů, jak by bylo možné zlepšit Apple Music. Především vylepšením výkonu, spolehlivosti a navigace v aplikaci Hudba na všech platformách Apple. Stále také čekáme na vydání aplikace Apple Music Classical, jejíž spuštění Apple slíbil do konce roku 2022.