S úspěšnou řadou AirPods je přirozené, že se uživatelé budou ptát, kdy Apple vydá novou generaci AirPods, AirPods Pro a AirPods Max. V dnešním článku si shrneme všechny informace, které víme.



AirPods Max

U špičkových sluchátek AirPods Max, které byly vydány v roce 2020, Apple zatím neplánuje vydat druhou generaci. Uživatelé očekávají, že Apple oznámí nový model, protože společnost loni v červnu vydala podporu bezeztrátového zvuku s Apple Music a AirPods Max nemohou hrát v této kvalitě, a to ani přes kabelové připojení. Očekává se, že Apple zatím nový model nechystá, ale Mark Gurman z Bloomberg v květnu oznámil, že Apple by mohl vydat AirPods Max v několika nových barvách. Apple pracuje na kvalitnějším kodeku Bluetooth pro současnou generaci AirPods Max. Ačkoli jsou vylepšení více než vítána, Apple bude muset vydat nový model, aby uživatelé mohli tuto technologii plně využít. S představením nových AirPods Pro 2 by Apple mohl připravovat nový čip H2, vylepšené ANC a další.

AirPods 4

Apple vydal AirPods 3 v říjnu, před rokem, s podobným vzhledem jako AirPods Pro, ale bez koncovek do uší. Tato bezdrátová sluchátka neobsahují ANC ani režim propustnosti, ačkoli společnost tvrdí, že mají ve srovnání s předchozím modelem zesílení basů. Mají také výdrž 6 hodin na jedno nabití a nové nabíjecí pouzdro s MagSafe. Apple s těmito sluchátky také přinesl podporu Dolby Atmos s prostorovým zvukem. Není jasné, kdy Apple vydá AirPods 4. Vzhledem k tomu, že společnost připravuje představení nového kodeku, dává smysl, že budou AirPods 4 obsahovat podporu Bluetooth 5.3 a kodek LC3 – zatím ale nevíme žádné další informace. Pravděpodobně by mohly obsahovat nový čip H2.

AirPods Pro 3

AirPods Pro 2 byly vydány teprve před několika měsíci, a proto neočekáváme novou verzi v dohledné době.