Zmatek na Twitteru pokračoval i o víkendu, protože Elon Musk nejprve zakázal uživatelům odkazovat na jejich profily na jiných sociálních sítích, a poté se za to po záplavě kritiky omluvil.



Musk následně řekl, že o hlavních rozhodnutích budou rozhodovat průzkumy na Twitteru, a poté zveřejnil průzkum, zda by měl odstoupit z funkce generálního ředitele, a slíbil, že se bude řídit výsledkem. Elon Musk v neděli zakázal uživatelům Twitteru zveřejňovat odkazy na jejich profily na jiných sociálních sítích, jako je Instagram a Mastodon. Společnost uvádí, že zakázané platformy jsou Facebook, Instagram, Mastodon, Truth Social, Tribel, Post a Nostr. Mastodon si nenechal ujít příležitost zesměšnit Muska za tato pravidla.

 

Jiní poukázali na to, že by to porušilo nadcházející evropská antimonopolní pravidla, což by společnost vystavilo riziku pokuty až do výše 20 % ročních tržeb. Musk řekl, že „upravuje“ pravidla. Twitter také zřejmě obnovil pozastavené účty řady významných novinářů. Musk se poté za pravidla, která netrvala ani jeden den, omluvil a oznámil, že o budoucích zásadních rozhodnutí budou rozhodovat ankety.

Softwarová inženýrka Brianna Wu vyzvala Muska:

Musk tak učinil:

Konečný výsledek byl 57,5 % pro, 42,5 % proti.