Nová patentová přihláška zveřejněná tento týden americkým úřadem pro patenty a ochranné známky nabízí pohled na vylepšení klávesnice pro MacBook. Společnost zjevně vylepšuje stávající technologii podsvícení klávesnice tak, aby budoucí klávesnice mohly zobrazovat různé symboly v závislosti na kontextu.



V současné době jsou klávesnice MacBooku vybaveny technologií podsvícení, která slouží jednoduše proto, aby byly klávesy viditelné v tmavém prostředí. Samotné klávesy používají štítky, které jsou předtištěné, což znamená, že jsou statické a nelze je změnit a jsou potenciálně náchylné k opotřebení při dlouhodobém používání. Jak si všiml Patently Apple, patent zveřejněný tento týden ukazuje práci společnosti Apple na vyřešení těchto problémů. Společnost si představuje klávesnici, kde má každá klávesa perforaci přes horní a spodní vrstvu. Podsvícení pod klávesnicí by mohlo inteligentně osvětlit každou klávesu a zobrazit tak různé symboly a písmena.

Když je však klávesnice aktivována, mohou se na klávesách objevit symboly pro každou z kláves v důsledku světla vyzařovaného přes klávesy zpod horních ploch kláves. Symboly se mohou zdát plovoucí v důsledku jednotlivých světelných zdrojů nebo displejů, které jsou umístěny na nebo pod každým z tlačítek. Veškerý světelný výstup světelných zdrojů nebo displejů tak může být směrován přes vršek kláves. Patent společnosti Apple také obsahuje některé snímky ukazující makety toho, jak by to mohlo fungovat: