Tim Cook tento měsíc veřejně vzdal hold dlouhodobému partnerství Sony s Apple při vytváření špičkových kamerových senzorů pro následující modely iPhonu po více než deset let.



V tweetu zveřejněném během své návštěvy ve vývojovém centru Sony v japonském Kumamotu Cook ocenil úspěšné partnerství společnosti s Apple na vytvoření předních světových kamerových senzorů pro ‌iPhone‌ a poděkoval týmu. Apple obvykle nezveřejňuje konkrétní výrobce hardwarových komponentů, které používá v iPhonech, ale jeho použití hardwaru fotoaparátu Sony je již dlouho známé. Apple údajně použil snímač fotoaparátu Sony pro iPhone 6 a následné teardowny od společností, jako je iFixit, identifikovaly komponenty vyrobené společností Sony v následných modelech ‌iPhonu‌.

Podle listopadové zprávy od Nikkei budou modely iPhone 15 příští rok vybaveny nejnovějšími moderními obrazovými snímači Sony. Ve srovnání se standardními snímači zdvojnásobuje obrazový snímač Sony signál saturace v každém pixelu, což mu umožňuje zachytit více světla a omezit podexponování a přeexponování. Nikkei uvedl, že je schopen lépe vyfotografovat obličej člověka i při silném protisvětle. Apple pracuje na periskopickém teleobjektivu, který zlepší možnosti optického zoomu ‌‌iPhone 15‌‌ Pro a umožní až 10x optický zoom, aby konkuroval některým smartphonům Android, které jsou na trhu. Technologie obrazového snímače Sony bude pravděpodobně použita pro širokoúhlý fotoaparát, který Apple považuje za hlavní fotoaparát iPhonu, protože Apple obvykle používá pro každý objektiv jinou technologii.