Podle tchajwanské publikace DigiTimes bude 15palcový MacBook Air obsahovat čip M2. Zpráva tvrdí, že MacBook bude vydán ve druhém čtvrtletí roku 2023, které trvá od dubna do června.



„Průmyslové zdroje uvedly, že 15palcový MacBook Air vstoupil do sériové výroby po lunárním Novém roce a očekává se, že bude vydán ve druhém čtvrtletí,“ píše se ve zprávě. Apple již vydal 13palcový MacBook Air s čipem M2 v červenci 2022. Čip je vyráběn na základě 5nm procesu druhé generace TSMC. Společnost TSMC zahájila sériovou výrobu 3nm čipů v prosinci. Analytik Ming-Chi Kuo loni tvrdil, že nový 15palcový MacBook s čipy M2 a M2 Pro bude vydán ve druhém čtvrtletí roku 2023 nebo později.

Zdroje se domnívají, že Apple by mohl vydat MacBook Air s čipem M3 ve druhé polovině roku 2023. Pro Apple by bylo neobvyklé vydat nový model MacBooku Air dvakrát v tak krátkém časovém horizontu, ale určitě je to možné. Nová velikost 15palcového displeje by byla vůbec největší pro MacBook Air. MacBook Air byl v průběhu let nabízen ve velikostech 11 a 13 palců.