Populární fitness aplikace Gentler Streak obdržela velkou aktualizaci, která přidává novou sekci „Wellbeing“. Tato nová sekce je místem, kde uživatelé najdou spoustu užitečných informací o svém zdraví.



Aplikace však nezobrazuje pouze čísla, ale vysvětluje, zda jsou vaše metriky dobré a jaký dopad má každá z nich na váš život. K dispozici je až sedm různých zdravotních metrik: tepová frekvence ve spánku (SHR) nebo tepová frekvence v klidu (když SHR není k dispozici), délka spánku, variabilita srdeční frekvence (HRV), dechová frekvence, saturace kyslíkem a teplota. Jak můžete odhadnout na základě těchto kategorií, ti, kteří spí se svými Apple Watch, dostanou podrobnější shrnutí. Za zmínku také stojí, že některé metriky mohou vyžadovat specifické funkce, jako je saturace kyslíkem (k dispozici na Apple Watch Series 6 a novějších. 

Novou funkci však můžete stále používat, aniž byste měli všechna tato data. Každé ráno ukáže Gentler Streak uživateli souhrn zdravotního stavu. Vývojáři také představili některé další funkce, které budou k dispozici koncem tohoto roku pro uživatele Gentler Streak. Patří mezi ně sledování menstruačního cyklu, nové widgety a komplikace a nový způsob, jak sledovat, jak váš aktivní život dlouhodobě ovlivňuje vaše zdraví.