Podle nové zprávy Marka Gurmana z Bloombergu dosáhl Apple výrazného pokroku v technologii neinvazivního monitorování hladiny cukru v krvi. Apple chce tuto funkci využít pro budoucí modely Apple Watch.



Pro testování hladiny cukru v krvi vyvíjí Apple fotonický čip, který využívá optickou absorpční spektroskopii k vyzařování světla z laseru pod kůži a ke stanovení koncentrace cukru v těle. Technologie je ve fázi prototypu, ale musí být zmenšena na velikost, která se vejde do nositelného zařízení. V současné době má prototyp zařízení podobnou velikost jako iPhone a lze jej připevnit na paži člověka. To je menší než předchozí verze, která byla dostatečně velká na to, aby vyžadovala stolní desku.

Společnost TSMC vyvinula hlavní čip pro napájení prototypu, ale Apple již dříve spolupracoval s Rockley Photonics na vytvoření senzorů a čipů pro monitorování glukózy. Společnost Rockley Photonics v roce 2021 představila digitální senzorový systém, který by podle ní mohl monitorovat tělesnou teplotu, krevní tlak, trendy glukózy, hydrataci, alkohol a další. Společnost Rockley Photonics dala jasně najevo, že Apple byl jejím největším zákazníkem v regulačních podáních, ale Apple nakonec spolupráci ukončil.