Podle průzkumu, který minulý týden sdílel David Hsieh, analytik technologické výzkumné společnosti Omdia, Apple plánuje v roce 2024 vydat takzvané „Apple Watch Series X“ a Apple Watch SE třetí generace s větším displejem.



Ve své zprávě Hsieh uvádí, že Apple Watch Series X budou mít displeje o velikostech 1,89 palce a 2,04 palce, což by bylo o 5 % až 10 % větší než u Apple Watch Series 8 v závislosti na velikosti pouzdra. „Apple Watch Series X“ by bylo podobné jako iPhone X, ale název není potvrzen. Hsieh pravděpodobně používá název „Series X“ jako zástupný název na základě skutečnosti, že se očekává, že model bude 10. generací Apple Watch.

Původní Apple Watch byly představeny v září 2014 a vydány v dubnu 2015. Pokud jde o Apple Watch SE třetí generace, Hsieh očekává, že zařízení bude mít stejnou velikost displeje jako Apple Watch Series 8. Pokud nové Apple Watch SE budou obsahovat stejné tenčí rámečky jako Apple Watch Series 8, znamená to, že budou dostupné ve velikosti pouzdra 41 mm a 45 mm ve srovnání s 40 mm a 44 mm u aktuálních Apple Watch SE.