Apple pokračuje ve vývoji funkce reverzního bezdrátového nabíjení, která by umožnila pomocí iPhonu nabíjet jiná zařízení, jako jsou AirPods, podle nové zprávy od 9to5Mac, která cituje zdroje.



Apple údajně pracuje na pokročilé technologii bilaterálního bezdrátového nabíjení pro budoucí ‌iPhone‌. Společnost původně zamýšlela implementovat tuto funkci do modelů iPhone 14 Pro, ale nebyla dokončena včas. Web tvrdí, že Apple vytváří firmware, který je základem pro funkci obousměrného bezdrátového nabíjení, a přestože přesně není jasné, co to znamená, je to zjevně „klíčový aspekt probíhajícího testování“ této funkce.

K implementaci funkce, která by umožnila ‌iPhonu‌ nabíjet jiná zařízení, musí Apple optimalizovat aspekty, jako je rychlost nabíjení, odvod tepla a účinnost nabíjení. Apple navrhuje „speciální uživatelské rozhraní“ pro oboustranné bezdrátové nabíjení, které je podobné rozhraní používanému pro příslušenství MagSafe. Společnost 9to5Mac tvrdí, že reverzní bezdrátové nabíjení by mohlo být znovu odloženo nebo úplně zrušeno, takže neexistují žádné konkrétní podrobnosti o tom, kdy by taková funkce mohla být vydána.