Počínaje beta verzí iOS 16.4 je k dispozici nová funkce „Aktualizace beta“ v aplikaci Nastavení v části Obecné → Aktualizace softwaru. Tato funkce umožní členům vývojářského programu povolit vývojářské beta verze iOS přímo na iPhonu.



Nabídka se zobrazí pouze v případě, že je iPhone uživatele přihlášen ke stejnému Apple ID, které použil k registraci do vývojářského programu společnosti Apple. V budoucích verzích iOS však tato nabídka bude jediným způsobem, jak povolit vývojářské beta verze, protože profily přestanou fungovat. Tato změna zabrání uživatelům, kteří nejsou zaregistrováni do vývojářského programu společnosti Apple, v instalaci vývojářské beta verze iOS 17 zdarma, jakmile bude vydána na WWDC v červnu.

Doposud si kdokoli mohl snadno nainstalovat beta verzi iOS pro vývojáře zdarma stažením profilů z webových stránek, jako je BetaProfiles.dev. Apple už loni zasáhl proti webům sdílejícím profily vývojářů. BetaProfiles.com skončil v srpnu, aby se vyhnul právnímu sporu s Apple. Uživatelé, kteří nechtějí platit za vývojářský program společnosti Apple, si budou muset počkat na veřejnou beta verzi iOS 17, která bude pravděpodobně vydána v červenci. Uživatelé se mohou zdarma zaregistrovat do veřejného beta programu společnosti Apple.