Port USB-C a doprovodné nabíjecí kabely pro iPhone 15 a iPhone 15 Pro budou obsahovat ověřovací čip, který potenciálně omezí jejich funkčnost s příslušenstvím neschváleným společností Apple, jak naznačuje zpráva sdílená na Weibo.



Zpráva uvádí, že Apple vyvinul svou vlastní variantu USB-C portu pro letošní řadu ‌iPhone 15‌ a pochází od uživatele, který tvrdí, že je odborníkem na integrované obvody s 25 letou praxí. Rozhraní integrovaných obvodů (IC) jsou polovodičové čipy používané ke správě sdílení informací mezi zařízeními. Od svého vydání v roce 2012 obsahují porty a konektory Lightning IC, který potvrzuje pravost zapojených příslušenství. Například nabíjecí kabely třetích stran necertifikované MFi tento čip nemají, což často vede k varování „Toto příslušenství není podporováno“ na připojených zařízeních Apple.

Autentizační čip umožňuje společnosti Apple povzbuzovat zákazníky, aby kupovali originální doplňky, ale také umožňuje společnosti Apple vypořádat se s padělaným a potenciálně nebezpečným příslušenstvím. Zdá se, že nejnovější zpráva naznačuje, že Apple vyvinul podobný vlastní integrovaný obvod pro porty USB-C na iPhone 15 a iPhone 15 Pro a pravděpodobně jeho nabíjecí kabely. Stejně jako řada ‌iPhone 15‌ je nový IC zjevně určen pro nová zařízení s certifikací MFi. Stojí za zmínku, že rozhraní USB-C, které Apple v současnosti používá v iPadu, iPadu mini, iPadu Air a iPadu Pro 10. generace, neobsahuje čip IC pro autentizaci, což znamená, že by šlo o první takové porty.