Bidenova administrativa odmítla přehlasovat rozhodnutí americké komise pro mezinárodní obchod, že Apple Watch porušuje patenty společnosti AliveCor, což potenciálně připravuje cestu pro zákaz dovozu Apple Watch do USA v závislosti na tom, jak dopadne odvolací proces.



Kalifornská společnost AliveCor v prohlášení uvedla, že byla informována, že Bidenova administrativa nezruší prosincové rozhodnutí ITC, které zjistilo, že Apple Watch porušily patenty AliveCor týkající se monitorování zdraví související s technologií elektrokardiogramu. V prosincovém rozhodnutí ITC doporučilo příkaz k omezenému vyloučení a příkaz k zastavení a ukončení prodeje Apple Watch s funkcemi EKG. Pokud by bylo prosazeno, Apple by již nemohl prodávat modely Apple Watch, které podporují funkci EKG. Apple se proti rozhodnutí ITC plánuje odvolat u federálního soudu.

Zatímco rozhodnutí ITC by mohlo skončit zákazem Apple Watch, americký úřad pro patenty a ochranné známky v prosinci také zrušil některé patenty AliveCor, proti kterým se společnost zabývající se lékařskými technologiemi odvolá. V té době Apple uvedl, že rozhodnutí ITC potvrzuje, že patenty AliveCor uplatňované v ITC vůči společnosti Apple nemohou být porušeny. AliveCor a Apple jsou zapleteny do několika sporů, protože AliveCor také podal antimonopolní žalobu na Apple a Apple žaloval AliveCor za porušení patentu.