Zní to jako sci-fi, ale společnosti Apple byl udělen patent na řemínek pro Apple Watch, který mění barvu – s různými barevnými kombinacemi, které lze vybrat z aplikace Watch.



Patent dokonce popisuje, že řemínek je schopen zobrazovat ikony, tvary a text a používat změny barvy řemínku k označení oznámení. Patent popisuje řemínek s elektrochromními prvky, což je materiál, který může měnit barvu a neprůhlednost v reakci na malé elektrické proudy. Nejznámějším příkladem v každodenním životě jsou samostmívací zpětná zrcátka v autech. Světelný senzor detekuje, kdy vás oslňuje zezadu, a aktivuje elektrický proud, který snižuje neprůhlednost vrstvy filmu nebo skla pokrývajícího zrcadlo.

Dalším příkladem, který jste mohli vidět, jsou konferenční místnosti se skleněnými stěnami, kde lze sklo přepínat mezi průhledným a neprůhledným režimem. Stejnou technologii lze použít k zobrazení různých barev v materiálu. Patent Applu (zaznamenaný společností Patently Apple) ilustruje myšlenku pomocí tříproužkového designu, ve kterém lze barvu každého proužku nezávisle ovládat. To by umožnilo zobrazení jak plných barev, tak vzorů pruhů. Apple by toho dosáhl propletením elektrochromních prvků do látky.

Patent popisuje, jak můžete například upravit barvu pásku tak, aby ladila s vaším oblečením. Uživatelé si mohou přizpůsobit řemínek hodinek tak, aby vyjadřoval rozmanitost a styl. Uživatel si například může změnit řemínek na základě výběru oblečení, jiných nositelných předmětů, prostředí nebo jiné preference. Apple poznamenává, že lidé to již mohou udělat fyzickou změnou řemínku, ale že tento vynález by odstranil potřebu vlastnit řadu řemínků a ušetřil by námahu při jejich výměně.