Podle Marka Gurmana z Bloombergu první AR/VR headset společnosti Apple může obsahovat funkci „Psaní ve vzduchu“, kterou lze používat nezávisle bez doprovodného iPhonu.



V posledním vydání svého zpravodaje „Power On“ Gurman vysvětlil, že headset pravděpodobně nebude vyžadovat spárovaný ‌iPhone‌, na rozdíl od původních Apple Watch. Zařízení lze údajně nastavit bez doprovodného ‌iPhonu‌ a nezávisle stahovat obsah uživatele, včetně dat iCloud. Přenos dat z ‌iPhonu‌ uživatele při nastavení bude spíše možností než požadavkem. Funkce „Psaní ve vzduchu“, pro zadávání textu pomocí pohybů očí a gest rukou, je zřejmě povolena na nejnovějších interních prototypech.

Apple stále plánuje představit první verzi headsetu, pravděpodobně nazvanou „Reality Pro“, na WWDC v červnu tohoto roku, přičemž zařízení bude k dispozici k zakoupení nejdříve koncem roku 2023. Společnost také vyvíjí několik dalších modelů handsetů, například levnější model s displejem a komponenty nižší třídy, který bude vydán na konci roku 2024 nebo v roce 2025, pravděpodobně pod názvem „Reality One“, a také headset Reality Pro druhé generace.