Budoucí verze HomeKit může sledovat, kde se lidé v domě nacházejí, a naučit se uživatelské návyky, aby zjistila, kdy má automaticky provádět akce, aniž byste se museli ptát Siri.



Senzory teploty a vlhkosti v novém HomePodu a HomePodu mini jsou navrženy pro použití jako součást automatizovaných systémů. Právě teď můžete vytvořit zkratku a pokud vnitřní teplota klesne pod určitý bod, zapne se topení. To vyžaduje ohřívač, který můžete ovládat na dálku, nebo možná jen chytrou zásuvku, plus HomePod. Ale také to vyžaduje, abyste si nastavili tuto zkratku, a nově udělený patent naznačuje, že Apple to chce změnit. Místo abyste museli vytvářet zkratku nebo nastavovat automatizaci HomeKit, Apple chce, aby se to všechno stalo za vás.

„Uživatelé často provádějí stejné nebo opakované akce s doplňkovými zařízeními, když jsou na určitém místě,“ uvádí patent. „Například pokaždé, když se uživatel vrátí domů z práce, může zavřít garážová vrata, když je v kuchyni. Proto mohou být určité činnosti týkající se zařízení v domácnosti prováděny pravidelně a opakovaně (například denně, několikrát za den), když je uživatel na určitém místě,“ pokračuje. „Je tedy žádoucí, aby aplikace Domácnost na mobilním zařízení byla schopna určit polohu uživatele,“ říká Apple, „a navrhnout odpovídající zařízení, které uživatel může ovládat na základě umístění mobilního zařízení uživatele.“