Loni v září uspořádal čínský výrobce smartphonů realme online anketu s názvem „Jaký je váš vysněný Dynamic Insland?“ ve kterém požádal své „věrné fanoušky“, aby se podělili o nápady, jak by mohla společnost implementovat podobnou funkci‌ na svých vlastních zařízeních. 



Takže, pro jakou verzi se společnost nakonec rozhodla? Jak uvedl Smartprix, generální ředitel Realme Madhav Sheth sdílel na Twitteru obrázek „Mini Capsule“, což je nová funkce připravovaného telefonu C-series, která vypadá podobně jako Dynamic Island od společnosti Apple, ale funkce nenabízí tolik, co Dynamic Island. Na základě obrázku a videa následně sdíleného @OnLeaks vypadá, jako by byla omezena na animaci v reakci na stav nabíjení baterie, a to je asi tak vše. Naproti tomu Dynamic Island společnosti Apple využívá oblast v horní části displeje k zobrazení relevantních kontextových informací. 

Například při platbě Apple Pay se Dynamic Island roztáhne do čtvercového tvaru, aby odpovídal potvrzovacímu rozhraní Face ID, a při telefonování se zvětší, takže můžete mít ovládání telefonu přímo na dosah ruky. Společnost realme není jediným výrobcem zařízení Android, který kopíroval nejnovější funkci iPhonu. Čínská značka LeEco také vydala nový smartphone, který je v podstatě kopií iPhonu 14 Pro, až po design zadního fotoaparátu s trojitým objektivem a Dynamic Island. V obchodě Google Play pro Android byly také aplikace, které se pokoušejí replikovat vzhled a chování Dynamic Island.