Apple v roce 2024 možná představí nový špičkový iPhone 16 „Ultra“, který by se prodával společně s zařízeními ‌iPhone‌ 16, ‌iPhone‌ 16 Pro a ‌iPhone‌ 16 Pro Max jako dražší varianta, která nabídne spoustu prémiových funkcí. V dnešním článku si shrneme, co vše o něm víme.



Funkce

‌iPhone‌ 16 Ultra by byl nejdražším ‌iPhonem, který nabídne funkce nad rámec těch, které jsou k dispozici u modelů Pro. Nemáme příliš velký přehled o tom, jaké to budou, ale Mark Gurman z Bloombergu uvedl, že ‌iPhone‌ Ultra by mohl obsahovat další vylepšení fotoaparátu, rychlejší čip, větší displej a možná i design bez Lightning nebo USB-C portu. ‌iPhone‌ Ultra by byl pravděpodobně pojmenován po Apple Watch Ultra. Stejně jako toto zařízení, i ‌iPhone‌ Ultra by mohl mít jedinečné a specializované funkce, které jej odlišují a díky nimž stojí za prémiovější cenu.

Cena

Pokud Apple nakonec vydá ‌iPhone‌ 16 Ultra, bude ještě dražší než iPhone 14 Pro Max, jehož cena začíná na 36 990 Kč. Očekává se, že se bude prodávat společně se zařízeními ‌iPhone‌ 16 Pro a iPhone 16 Pro Max, nikoli nahrazovat jeden z nich.

Datum vydání

Společnost Apple představí ‌iPhone‌ Ultra nejdříve v roce 2024, což by z něj učinilo součást řady ‌iPhone‌ 16. Vzhledem k tomu, že se modelu dočkáme „nejdříve v roce 2024“, existuje  také možnost, že by mohl být odložen až na řadu ‌iPhone‌ 17 nebo ještě vyšší.

iPhone 15 Ultra?

V září 2022 Gurman uvedl, že by Apple mohl představit iPhone 15 Ultra, který nahradí iPhone 15 Pro Max pro rok 2023, ale nezdá se, že to tak opravdu bude. Místo toho očekáváme ‌iPhone 15‌, ‌iPhone 15‌ Plus, ‌iPhone 15 Pro‌ a ‌iPhone 15 Pro‌ Max.

Koncept 

Designér Jonas Daenert v únoru sdílel koncept, který zobrazuje, jak by mohl vypadat ‌iPhone‌ 16 Ultra, s některými prvky designu převzatými z ‌Apple Watch Ultra‌. Zobrazuje zařízení se zaoblenými hranami, vyčnívajícími tlačítky a oranžovými akcenty.