Dlouho očekávaná hra Pokemon Sleep bude vydána letos v létě. Aplikace Pokemon Sleep, která byla poprvé oznámena v roce 2019, údajně sleduje váš spánek a odemyká nové zážitky s Pokémony.



Po čtyřech letech beze slov se společnost The Pokémon Company konečně podělila o další informace o této mobilní hře. Podle tiskové zprávy čas, který hráč tráví spánkem – a čas, kdy se probouzí – ovlivní hru. I když stále není jasné, co uživatelé odemknou poté, co se vyspí, The Pokémon Company doufá, že Pokémon Sleep přiměje trenéry těšit se na ranní probuzení. Hráči se připojí k profesoru Nerolimu, který studuje styly spánku Pokémonů, a Snorlaxovi, aby provedli výzkum toho, jak Pokémoni spí. Kromě toho je tu nové příslušenství, které bude fungovat s hrami Pokemon Sleep a Pokémon GO.

Nové příslušenství Pokémon GO Plus využívá technologii Bluetooth pro použití ve hře Pokémon GO a Pokémon Sleep. Pro Pokémon GO umožňuje Pokémon GO Plus hráčům automaticky házet PokeBally. Hráči Pokemon Sleep mohou toto zařízení používat ke sledování spánku ve spojení se svými chytrými telefony. Pokémon GO Plus bude k dispozici 14. července 2023, což bude pravděpodobně období, kdy bude vydána hra Pokémon Sleep.