Dnes si připomínáme páté výročí, kdy Apple začal prodávat původní HomePod. V průběhu let čelil chytrý reproduktor několika neúspěchům, včetně opožděného vydání, špatných recenzí Siri, zpráv o nevýrazných prodejích a dokonce i dočasného přerušení prodeje.



Apple poprvé oznámil HomePod na WWDC 2017 a plánoval jej vydat v prosinci téhož roku. HomePod však byl nakonec zpožděn a byl vydán 9. února 2018, ale pouze v USA, Velké Británii a Austrálii. Později byl k dispozici také v dalších zemí, ale zavádění bylo pomalé. Původní HomePod získal pozitivní recenze za kvalitu zvuku, ale názory na Siri byly mnohem méně příznivé, protože hlasová asistentka Apple měla v té době několik nedostatků.

Na HomePodu Siri neuměla nastavit více minutek, postrádala podporu pro více uživatelů, nemohla přímo volat a přijímat telefonní hovory, nemohla odpovídat na tolik otázek jako Amazon Alexa nebo Google Asistent a měla další omezení. Apple přidal mnoho z těchto funkcí do HomePodu pomocí softwarových aktualizací během následujících měsíců a let. Zatímco sada funkcí HomePodu se postupně zlepšovala, několik zpráv naznačovalo, že reproduktor se špatně prodával. Apple v dubnu 2019 snížil cenu HomePodu, ale nakonec  jej v březnu 2021 ukončil, aby zaměřil svou pozornost na menší HomePod mini.