Stejně jako řada iPhone 14 i Apple Watch Series 8 obsahují funkci Detekce autonehody. Nová zpráva z Německa zdůrazňuje příběh, kdy tato funkce pomohla zachránit životy tří lidí, kteří měli autonehodu.



Jak informoval regionální německý list Mittelbayerische Zeitung, k nehodě došlo v pondělí ráno. Podle prvotního vyšetřování auto jelo po Bundesautobahn 20, když vyjelo z jízdního pruhu doprava, projelo zeleným pruhem a přeletělo přes svodidlo. Podle zprávy Heise Online byli tři cestující částečně uvězněni ve vraku vozidla při nehodě. Nehodu neviděli žádní svědci a nebyla vidět ani z vozovky. Zde se spustila funkce Detekce autonehody na Apple Watch, aby zavolala tísňové linky.

Apple Watch Series 8 automaticky sdílely přesné místo nehody. To umožnilo policistům a hasičům spolu s kompletní záchrannou službou vyjet na místo nehody. Podle prvních zpráv utrpěl řidič lehká zranění, zatímco dva cestující utrpěli vážná zranění. Všichni tři byli převezeni do okolních nemocnic. Funkce Detekce autonehody funguje tak, že při zjištění autonehody spustí funkci Tíseň SOS. Pokud uživatel na upozornění nereaguje, iPhone nebo Apple Watch automaticky vytočí tísňové linky. Poté také sdílí přesnou polohu uživatele. Na místě objevili záchranáři vozidlo asi 20 metrů mimo vozovku v křoví. To nebylo z vozovky vidět.