Apple ve čtvrtek vydal několik nových beta verzí pro vývojáře, včetně iOS 16.4 a iPadOS 16.4. Jak jsme již viděli, nejnovější beta verze přichází s některými zajímavými změnami. 



Mezi nimi je také mírně upravené rozhraní Apple Music, ale stále nejsou žádné známky toho, že by byla vydána aplikace Apple Classical. Malou, ale zajímavou změnou, které si někteří uživatelé mohou všimnout po instalaci iOS 16.4, je přidání profilového obrázku uživatele na kartu Knihovna v aplikaci Hudba. Dříve se profilový obrázek zobrazoval pouze na kartách Okamžitý poslech a Procházet. Klepnutím získáte přístup ke svému profilu Apple Music a dalším souvisejícím nastavením.

Ale to není vše. Apple také změnil rozhraní zpětné vazby pro některé akce v aplikaci Hudba. Když například přidáte skladbu do fronty Přehrát jako další, aplikace Hudba nyní zobrazí ve spodní části obrazovky malou kartu potvrzující akci. Dříve aplikace ukazovala velkou kartu uprostřed obrazovky. Nabídka seznamů skladeb nyní navíc zobrazuje obaly uměleckých děl v menší velikosti, takže se na obrazovku vejde více seznamů skladeb najednou. Některá tlačítka v aplikaci byla také mírně změněna. Na rozdíl od aplikace Podcasty však Apple Music prozatím nezískává žádné nové funkce.

Jsou to téměř dva roky, co Apple zakoupil Primephonic. V té době společnost uvedla, že pracuje na nové aplikaci s klasickou hudbou pro uživatele iOS, která by měla být představena v roce 2022. I když iOS 16 obsahuje některé interní zmínky o Apple Classical, stále neexistují žádné známky, které by naznačovaly, že aplikace bude vydána v dohledné době. V tuto chvíli není jasné, co se stalo, že Apple odložil vydání aplikace Apple Classical.