Levnější AR/VR headset druhé generace bude k dispozici ve dvou variantách nižší a vyšší třídy, podle průmyslového analytika Ming-Chi Kuo. Kuo v novém příspěvku říká, že oba modely pravděpodobně budou vydány v roce 2025.



Oba modely budou vyvíjeny a vyráběny společnostmi Luxcaseict a Foxconn. Dlouho očekávaný AR/VR headset společnosti Apple ještě nebyl oznámen, ale zpráva z počátku tohoto týdne tvrdila, že výrobní partner společnosti Foxconn již vyvíjí levnější verzi headsetu druhé generace. Tato zpráva také uvedla, že první headset bude „extrémně drahý“, přičemž odhady cen se pohybují od 3 000 do 5 000 dolarů, zatímco headset druhé generace bude mít dostupnější cenu. Nyní se zdá, že Apple plánuje vydat dva modely headsetu druhé generace, aby oslovil širší zákaznickou základnu, podobně jako každý rok vydává iPhony nižší a vyšší třídy.

O plánech Applu vydat levnější verzi AR/VR headsetu poprvé informovali minulý měsíc Wayne Ma z The Information a Mark Gurman z Bloombergu. Headset by prý využíval cenově dostupnější komponenty, jako jsou objektivy s nižším rozlišením. Podle The Information významné práce na headsetu druhé generace začaly v loňském roce a v té době bylo cílem vydat levný headset v roce 2024. Očekává se, že první headset bude oznámen na WWDC v červnu a bude mít údajně více než deset fotoaparátů, duální 4K čočky, pokročilé sledování očí a rukou a mnoho dalších funkcí. Pokud jde o software, zařízení má mít rozhraní podobné iOS s mřížkou aplikací.