Netflix nedávno rozšířil svá nová pravidla, jejímž cílem je zabránit uživatelům ve sdílení jejich hesel s ostatními ve snaze zvýšit příjmy společnosti. Protože však tato zpráva mnoho uživatelů nepotěšila, společnost nyní snižuje ceny svých předplatných v několika zemích po celém světě.



Jak uvedl The Wall Street Journal (přes The Verge), Netflix oznámil, že snižuje ceny předplatného ve více než 30 zemích. Patří sem Jemen, Jordánsko, Libye, Írán, Keňa, Chorvatsko, Slovinsko, Bulharsko, Nikaragua, Ekvádor, Malajsie, Indonésie, Thajsko a Filipíny. V některých zemích je nyní předplatné Netflixu o 50 % levnější. Mluvčí společnosti potvrdil, že Netflix aktualizuje ceny svých plánů v některých regionech, ale neupřesnil přesně kde.

Ceny však zůstanou stejné na klíčových trzích Netflixu, jako jsou USA, Velká Británie, Kanada, Francie, Španělsko, Německo, Mexiko a Brazílie. Netflix nyní kontroluje umístění, kde uživatelé přistupují ke svému účtu, aby zabránil lidem sdílet své heslo s ostatními, kteří nežijí ve stejném domě. Tento systém byl poprvé zaveden v některých zemích Latinské Ameriky a nedávno se rozšířil do Kanady, Nového Zélandu, Portugalska a Španělska.