V poslední době se na Twitteru událo mnoho věcí, ale tato středa byla pro sociální síť rušná. Den začal rozšířením Twitter Blue do více zemí a poté spuštěním dlouhých tweetů o délce až 4 000 znaků.



Pak postihl Twitter velký výpadek a nyní sociální síť oznámila nová omezení svého API (nebo toho, co z něj zbylo). Začátkem tohoto roku mnoho Twitter klientů třetích stran jednoduše přestalo fungovat z ničeho nic. Ačkoli společnosti trvalo dlouho, než vysvětlila, co se děje, Twitter později oznámil, že již nedovolí vývojářům používat jeho API (nástroj pro jiné aplikace a webové stránky pro komunikaci s Twitterem) k vytváření alternativních klientů pro sociální síť. Minulý týden Twitter potvrdil, že vypne své bezplatné API, což by vedlo k tomu, že by spousta automatizovaných robotů a účtů přestala fungovat. Před několika dny Musk oznámil, že Twitter spustí nové API. Takže i když bude bezplatné Twitter API stále k dispozici, nyní bude mít limit 1 500 tweetů za měsíc pro každý účet.

Společnost říká, že rozhodnutí bylo učiněno s cílem „zvýšit kvalitu, omezit spam a umožnit prosperující ekosystém“. Toto rozhodnutí mnoho lidí nepotěšilo. Spousta lidí používá Twitter jako svůj hlavní zdroj informací, protože všechno se tam děje v reálném čase. A jak již bylo zmíněno dříve, spoustu novinek z jiných webů můžete získat v reálném čase pouze díky API Twitteru. Ale kromě toho, že se jedná o špatné rozhodnutí, je třeba mít na paměti jednu věc. Alespoň prozatím tato změna neovlivní běžné uživatele. Zatímco někteří lidé mylně pochopili, že nebudou moci zveřejňovat více než 1 500 tweetů za měsíc, tento limit se vztahuje výhradně pro automatizovaný obsah.