Podle analytika Rosse Younga plánuje Apple v dubnu vydat nový MacBook Air s větším 15palcovým displejem. Očekává se, že bude obsahovat čip M2 a pravděpodobně bude podporovat Wi-Fi 6E a Bluetooth 5.3.



Zatímco čekáme na vydání nového MacBooku Air, v dnešním článku si ukážeme pět nových funkcí, které pravděpodobně bude obsahovat.

15palcový displej

Očekává se, že nový MacBook Air bude vybaven větším 15,5palcovým displejem, který by byl u MacBooku vůbec největší. Současný MacBook Air má 13,6palcový displej a před mnoha lety byl k dispozici v 11palcové velikosti. Zatímco nový 13palcový MacBook Air s OLED displejem by měl být vydán v roce 2024, očekává se, že 15palcový model bude mít tradiční LCD displej.

Čip M2

Stejně jako 13palcový MacBook Air bude 15palcový model údajně obsahovat čip M2. Apple říká, že čip M2 nabízí až o 18 % rychlejší CPU, až o 35 % rychlejší GPU a až o 40 % rychlejší Neural Engine ve srovnání s čipem M1. Analytik Ming-Chi Kuo loni tvrdil, že 15palcový MacBook s čipy M2 a M2 Pro bude vydán ve druhém čtvrtletí roku 2023 nebo později. Zajímavé je, že tento MacBook nemusí mít označení Air.

Delší životnost baterie

Nový MacBook Air by byl větší, což by umožnilo větší baterii a delší výdrž baterie. Apple říká, že 13palcový MacBook Air s čipem M2 vydrží na jedno nabití až 18 hodin, takže by se možná 15palcový model mohl přiblížit hranici 20 hodin. Čipy Apple Silicon nabízí velmi vysoký výkon.

Wi-Fi 6E

Zatímco 13palcový MacBook Air s čipem M2 je omezen na Wi-Fi 6, existuje velká šance, že 15palcový MacBook Air bude podporovat Wi-Fi 6E. Apple již minulý měsíc vydal Mac mini s čipem M2 a Wi-Fi 6E. Wi-Fi 6 funguje v pásmech 2,4 GHz a 5 GHz, zatímco Wi-Fi 6E funguje také v pásmu 6 GHz, což umožňuje rychlejší bezdrátové rychlosti, nižší latenci a menší rušení signálu. Chcete-li využít těchto výhod, musí být zařízení připojeno k routeru, který také podporuje Wi-Fi 6E.

Bluetooth 5.3

Apple přidal podporu Bluetooth 5.3 do několika svých nejnovějších zařízení a 15palcový MacBook Air by mohl být dalším v řadě. Bluetooth 5.3 nabízí výhody, jako je zlepšená spolehlivost a energetická účinnost, podle Bluetooth SIG, organizace stojící za standardem.