Jak Apple připravuje spuštění své služby Apple Pay Later, společnost také pokračuje v práci na hardwarovém předplatném. Bloomberg však dnes uvádí, že stejně jako Apple Pay Later i vydání této služby je zpožděno.



Mark Gurman z Bloomberg v nejnovějším vydání svého zpravodaje Power On vysvětluje, že Apple právě pracuje na čtyřech projektech. Dva z nich, spořící účet Apple Card a Apple Pay Later, byly veřejně oznámeny. Další dva nebyly oznámeny. Gurman říká, že hardwarové předplatné mělo být spuštěno společně s řadou iPhone 13 v roce 2021 nebo iPhone 14 v roce 2022.

Stejně jako ostatní projekty jsou opožděny kvůli technickým překážkám, které vedly k pomalému pokroku a nedodržení termínů. Apple však na nich stále pracuje. Hardwarové předplatné se bude lišit od jiných možností financování pro kupující, protože měsíční poplatek nebude rozdělený na 12 nebo 24 měsíců. Místo toho by se jedná o zatím neurčený měsíční poplatek, který závisí na tom, jaké zařízení si uživatel vybere. Podle Gurmana se očekává spuštění Apple Pay Later někdy v březnu nebo dubnu.