V oznámení o čtvrtletních výdělcích Apple uvedl, že počet předplatitelů napříč jeho platformami se jen v prosincovém čtvrtletí zvýšil z 900 milionů na 935 milionů.



Apple započítává každé předplatné uskutečněné prostřednictvím App Store a jeho služeb, protože všechny poskytují společnosti zdroj příjmů. Počet předplatitelů během pandemie rychle rostl, ale s tím, jak se lidé vracejí do práce, zpomalil. Podle Applu se počet aktivních předplatných zvýšil o zhruba 35 milionů z 900 milionů na 935 milionů ve čtvrtém kalendářním čtvrtletí roku 2022. Celkový počet předplatných se za celý rok 2022 zvýšil o 150 milionů.

Růst počtu předplatitelů společnosti Apple se čtvrtletně zpomalil, protože počet předplatitelů v červenci činil 816 milionů. Celkový počet předplatitelů se odvozuje započtením všech předplatných uskutečněných na platformě Apple. To zahrnuje služby Apple, zábavné aplikace a předplatné aplikací pocházejících z App Store, jako je Carrot Weather a Ivory. V těchto číslech jsou zahrnuty i Apple TV+ a Apple Arcade.