Společnost Microsoft oznámila vydání nových aplikací Bing, Skype a Edge pro iPhone a iPad, které všechny obsahují možnosti vyhledávání založené na umělé inteligenci, které společnost představila dříve v únoru.



Aplikace Bing má přepracovaný vzhled a nový chat. Klepnutím na ikonu Bing ve spodní části aplikace otevřete chatovací relaci, kde uživatelé mohou klást chatbotovi Bing otázky, od jednoduchých po složité. Odpovědi lze zobrazit jako odrážky, text nebo zjednodušené odpovědi. Stejně jako desktopová verze Bingu, i mobilní verze umožňuje komplexní vyhledávání, které může pomoci s věcmi, jako je plánování itineráře cesty nebo hledání televize ke koupi. Microsoft umožňuje uživatelům upřesnit vyhledávání tím, že se zeptá na další podrobnosti, srozumitelnost a nápady. Bing je také schopen provádět kreativní úkoly, jako je psaní e-mailu, tvorba básně, vytváření kvízu, příprava na pracovní pohovor a další.

Spolu s aktualizacemi AI pro aplikace Bing a Microsoft Edge společnost Microsoft také představila přepracovanou aplikaci Skype pro iOS, která obsahuje vyhledávání Bing založené na AI. Microsoft říká, že integrace Bingu přidá užitečné a zábavné nové možnosti. Například skupina uživatelů Skype může přidat Bing do své skupiny a odpovídat na otázky a poskytovat informace celé skupině, což je užitečné pro plánování cest. Při setkání s přáteli může Bing poskytnout informace z webu, přičemž text lze zobrazit několika způsoby.