Společnost Primate Labs dnes oznámila spuštění Geekbench 6, nejnovější verze sady pro srovnávání zařízení. Geekbench 6 je aktualizací ze stávajícího Geekbench 5, který byl představen v roce 2019.



Geekbench 6 obsahuje podporu nových hardwarových standardů spolu s výsledky, které lépe napodobují reálný výkon zařízení. Aktualizovaný software se vyhýbá spoléhání se na čistě jednojádrová čísla CPU, přičemž strojové učení a další pracovní zátěže mění způsob, jakým musí benchmarky fungovat. Testovací datové sady byly nahrazeny, aby lépe odrážely moderní hardware a aplikace. Primate Labs tvrdí, že testy jsou schopny lépe reprezentovat typy souborů, které budou zákazníci pravděpodobně používat nebo s nimi pracovat v roce 2023. Geekbench 6 byl aktualizován, aby lépe využíval GPU pro strojové učení pro přesnější srovnání zařízení. 

Vícejádrové srovnávání bylo přepracováno a je navrženo tak, aby měřilo, jak jádra sdílejí pracovní zátěž v příkladech skutečné zátěže, a existuje řada nových testů, které měří, jak lidé používají zařízení. Stávající testy byly také aktualizovány. Geekbench 6 je zdarma pro veškeré nekomerční osobní použití, zatímco verze Pro přidává automatizaci příkazového řádku, offline správu výsledků a další. Geekbench 6 lze stáhnout z webu Geekbench.