Spotify zavádí malou, ale pozoruhodnou změnu v uživatelském rozhraní aplikace – ruší tlačítko srdce a nahrazuje jej ikonou plus s dvojitou funkcí. Tato změna je navržena tak, aby usnadnila ukládání skladeb, alb a podcastů a také přidávání obsahu do seznamů skladeb.



Společnost Spotify dnes ráno oznámila změnu v blogovém příspěvku: „Ode dneška spojujeme ikonu srdce a ikonu „Přidat do seznamu skladeb“ do jediného symbolu: tlačítka plus (+). Když stisknete tlačítko plus (+), budete moci uložit jakoukoli skladbu, seznam skladeb nebo podcast pouhým klepnutím. Tato funkce je nejnovějším krokem v naší probíhající práci na vytvoření intuitivnějšího prostředí – to vše vede ke snažšímu způsobu, jak poslouchat hudbu a podcasty, které máte rádi.“

  • Klepnutím uložíte: Chcete-li uložit skladbu nebo epizodu podcastu, klepněte na tlačítko plus (+) napravo od názvu skladby nebo epizody v zobrazení Právě hraje. Poté, co byla skladba úspěšně přidána do oblíbených skladeb, se znaménko plus (+) změní na zelené zaškrtnutí. Cíl uloženého obsahu můžete změnit klepnutím na zelené zaškrtnutí.
  • Snadno přidejte celé album do knihovny: Jednoduše klikněte na tlačítko plus (+) a přidejte své oblíbené album, seznam skladeb nebo audioknihu do knihovny. Jakmile bude úspěšně přidán, uvidíte zelené zaškrtnutí.

Nové tlačítko se začíná zavádět všem uživatelům na celém světě od dnešního dne a v nadcházejících týdnech bude dostupný všem uživatelům Spotify.