Posledních několik měsíců se velké množství uživatelů Apple TV potýká s problémy s ovladačem Apple TV Remote. Navzdory narůstajícím stížnostem však Apple stále nezavedl opravu těchto problémů – ani v nedávných aktualizacích tvOS 16.3 a tvOS 16.3.1.



Apple loni na podzim vydal novou verzi Apple TV 4K, která obsahuje nový čip A15 Bionic, podporu HDR 10+ a nový ovladač Apple TV Remote s USB-C portem pro nabíjení. Kromě změny portu USB-C je ovladač identický s předchozím modelem. Na Redditu a na podpoře Apple si uživatelé stěžují na problémy s připojením mezi Apple TV a ovladačem Apple TV Remote. Problémy se pravděpodobně týkají pouze ovladače Apple TV Remote s portem USB-C. Uživatelé říkají, že ovladač se pravidelně odpojuje od jejich Apple TV, bez jakéhokoli vysvětlení.

Tito uživatelé říkají, že ovladač se odpojí, když Apple TV něco přehrává, obvykle několik minut poté, co bylo k zahájení přehrávání použito dálkové ovládání. Nejnovější Apple TV 4K a ovladač Apple TV Remote byly vydány v listopadu. Od té doby Apple vydal několik aktualizací tvOS 16, včetně tvOS 16.1.1, tvOS 16.2, tvOS 16.3 a tvOS 16.3. Žádná z těchto aktualizací však tyto problémy úspěšně nevyřešila. Na sociálních sítích se stále hromadí stížnosti, a přesto Apple mlčí.