Dlouho očekávaný AR/VR headset společnosti Apple ještě nebyl oznámen, ale Nikkei Asia dnes v nové zprávě uvedla, že výrobní partner společnosti Apple, Foxconn, již vyvíjí levnější verzi headsetu druhé generace.



Zpráva cituje nejmenovaného „výkonného pracovníka“, který tvrdí, že první headset bude „extrémně drahý“, přičemž odhady cen se pohybují od 3 000 do 5 000 dolarů. Zdroj věří, že headset druhé generace bude mít dostupnější cenu. Ze zprávy: „Foxconn také pomáhá s projektem AR. Dlouholetý dodavatel Apple bude pracovat na paralelním vývoji levnějšího headsetu druhé generace, uvedly čtyři zdroje. Podle dvou lidí obeznámených s plány se Foxconn zaměří na automatizaci hromadné výroby a zlepšení produkčního výkonu, aby pomohl snížit celkové náklady.“ 

O plánech Applu vydat levnější verzi jeho AR/VR headsetu poprvé informovali minulý měsíc Wayne Ma z The Information a Mark Gurman z Bloombergu. Headset by prý využíval cenově dostupnější komponenty, jako jsou objektivy s nižším rozlišením. Očekává se, že první headset bude oznámen na WWDC v červnu a bude mít údajně více než deset fotoaparátů, duální 4K čočky, pokročilé sledování očí a rukou, fyzické tlačítko podobné digitální korunce na Apple Watch a mnoho dalších pokročilých funkcí. Po softwarové stránce má zařízení údajně rozhraní podobné iOS s mřížkou aplikací.