Newyorská policie varovala, že zloději se zaměřují na lidi, kteří jdou po ulici s AirPods Max, strhávají jim sluchátka přímo z hlavy a k útěku používají mopedy. Crime Stoppers NYPD zveřejnil na Twitteru video s podezřelými v akci.



MSN uvádí, že zloději loupili nejméně 21krát, včetně osmi krádeží AirPods Max za jeden den. Newyorská policie ve středu zveřejnila video ukazující dva ze čtyř podezřelých poblíž Washington Square Park poté, co 10. února odpoledne sebrali 20leté ženě sluchátka AirPods. Podezřelí podle policie spolupracují ve dvou dvojicích, jedna na červeném mopedu a druhá na černém mopedu.

Při každé krádeži dvojice přijede k oběti, spolujezdec seskočí, strhne ji sluchátka z hlavy, nasedne na moped a odjede. Obětí jsou muži i ženy ve věku od 18 do 41 let. Zloději se objevili v Tribeca, Chelsea, SoHo, West Village, East Village, Gramercy, Kips Bay, Midtown, Upper East Side, Morningside Heights a na East Drive v Central Parku. Zloději loupili pětkrát 8. února a třikrát 9. února a sebrali AirPods v Chelsea, Tribeca a Greenwich Village. Ale jejich největší úlovek byl 18. února, kdy ukradli osm párů sluchátek.