Zatímco řada iPhone 15 bude vydána až za šest měsíců, o zařízeních se již objevilo mnoho informací. Zejména pro iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max se hovořilo o mnoha nových funkcích a změnách.



V dnešním článku si ukážeme 10 funkcí, které by měl obsahovat iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max a které nebudou dostupné na iPhone 15 a iPhone 15 Plus:

  • Čip A17: Očekává se, že modely iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max budou vybaveny čipem Apple A17 Bionic nové generace, vyrobeným na základě 3nm procesu TSMC pro zlepšení výkonu a efektivity. Očekává se, že iPhone 15 a iPhone 15 Plus budou mít čip A16 Bionic.
  • Titanový rám: Stejně jako Apple Watch Ultra se očekává, že iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max budou mít titanový rám namísto nerezové oceli.
  • Ultratenké zakřivené rámečky: Podobně jako nejnovější modely Apple Watch bude mít iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max ultra tenké zakřivené rámečky kolem displeje.
  • Rychlejší port USB-C: Modely iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max budou obsahovat port USB-C s podporou alespoň USB 3.2 nebo Thunderbolt 3, podle analytika Ming-Chi Kuo. Kuo uvedl, že port USB-C na iPhone 15 a iPhone 15 Plus zůstane omezen na rychlosti USB 2.0.
  • Wi-Fi 6E: Stejně jako nejnovější Macy a iPad Pro bude iPhone 15 Pro podporovat Wi-Fi 6E pro rychlejší bezdrátové rychlosti, podle uniklého schématu.
  • Zvýšená RAM: Modely iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max budou podle tchajwanské výzkumné firmy TrendForce vybaveny zvýšenou 8GB RAM, zatímco modely nižší třídy budou mít pravděpodobně i nadále 6GB RAM jako v současnosti.
  • Nová tlačítka: Očekává se, že iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max bude obsahovat nová tlačítka. Namísto fyzického pohybu budou tlačítka poskytovat haptickou zpětnou vazbu, aby simulovaly pocit pohybu, podobně jako tlačítko Home Button na iPhonu 7.
  • Tlačítko ztlumení: iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max budou vybaveny tlačítkem pro zapnutí a vypnutí vyzvánění. Všechny stávající iPhony mají přepínač ztlumení.
  • Zvýšený optický zoom pro iPhone 15 Pro Max: Podle Kua bude iPhone 15 Pro Max obsahovat periskopický teleobjektiv. To by mohlo vést k tomu, že zařízení bude mít alespoň 6x optický zoom ve srovnání s 3x u modelů iPhone 14 Pro.
  • Vylepšený skener LiDAR: iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max budou mít energeticky účinnější skener LiDAR dodávaný společností Sony, který by podle Kua mohl zlepšit výkon 3D hloubkového skenování pro aplikace AR a fotografie v nočním režimu.

Jak se řada iPhone 15 blíží k uvedení na trh, pravděpodobně se bude mluvit o dalších funkcích.