Společnost Aqara vydala svůj první videozvonek, G4 s podporou HomeKit a rozpoznáváním obličeje. Video Doorbell G4 je vybaven 1080p kamerou a je kompatibilní s ‌HomeKit Secure Video.



Obsahuje rozpoznávání obličeje AI na zařízení, které může spouštět přizpůsobené automatizace pro různé lidi. Například scéna „Vítejte doma“ se aktivuje, když G4 rozpozná člena rodiny přicházející domů. Nebo v případě, že detekuje pošťáka, zvonek přehraje předem nahranou zprávu. Bateriemi napájený videozvonek podporuje bezdrátovou i drátovou instalaci a může používat sadu šesti AA baterií, která podle Aqary vydrží asi čtyři měsíce. Zvonek také nabízí nastavitelnou citlivost, konfigurovatelnou detekci pohybu a režim úspory energie, aby se prodloužila životnost baterie.

Zesilovač zvonku G4, který má 95 dB reproduktor, navíc obsahuje port USB-C, který uživatelům umožňuje umístit zesilovač uvnitř. Videozáznamy lze ukládat lokálně nebo vzdáleně přes iCloud nebo platformu Aqara. Ten nabízí cloudové úložiště bez předplatného až na sedm dní a obsahuje také funkce jako je detekce pohybu, rozpoznávání obličeje, zvonění zvonku a upozornění na neoprávněnou manipulaci. Zvonek je k dispozici v šedé a černé barvě s volitelným úložištěm prostřednictvím slotu pro kartu microSD. Podpora pro nový standard Matter bude k dispozici prostřednictvím budoucí bezdrátové aktualizace, uvádí Aqara.