Google dnes začal uživatelům umožňovat přihlášení k používání Bard, svého chatbota s umělou inteligencí, který konkuruje chatbotu Bing od Microsoftu. Bard, který byl poprvé oznámen již v únoru, je experimentální konverzační služba umělé inteligence pro Vyhledávání Google.



Zájemci se mohou připojit k čekací listině Google, aby získali přístup, a někteří uživatelé hlásili, že dostávají e-maily s pozvánkami jen několik hodin po registraci. Existuje dlouhý seznam ukázkových funkcí, které podle Googlu může Bard provádět:

  • Pomůže vám napsat svůj první román
  • Sepište si plány na víkendový výlet
  • Načrtněte blogový příspěvek o svých letních receptech 
  • Navrhněte recepty s vysokým obsahem bílkovin, které lze přidat do veganské stravy

Přístup k beta verzi Bard je v současné době omezen na Spojené státy a Spojené království a doba čekání není známa. Podle Googlu Bard používá odlehčenou a optimalizovanou verzi LaMDA, takže chatbot nabídne jiné možnosti než Bing, který je založený na OpenAI. Bard není navržen tak, aby nahradil Vyhledávání Google, a Google uvádí, že je to doplňková funkce. Google varuje, že Bard se učí ze široké škály informací, takže chatbot může poskytnout nepřesné, zavádějící nebo nepravdivé informace. Časem se bude zlepšovat na základě zpětné vazby a Google plánuje v budoucnu přidat funkce, jako je kódování a další jazyky.