Když na Macu pořídíte snímek obrazovky pomocí klávesové zkratky Shift-Command-3 (nebo Shift-Command-4 pro zachycení části obrazovky), obrázky se ve výchozím nastavení uloží na plochu.



Pokračujte ve čtení a zjistěte, jak můžete změnit, kam se obrázky ukládají. macOS ve výchozím nastavení ukládá snímky obrazovky na plochu, protože je to pro většinu uživatelů to nejpohodlnější místo. Pokud je však vaše plocha přeplněná soubory obrázků, můžete pro ně raději určit vyhrazenou složku. Nejjednodušší způsob, jak toho dosáhnout, je pomocí rozhraní pro snímání obrazovky, které lze vyvolat stisknutím Shift-Command-5. Pokud kliknete na rozevírací seznam Možnosti v plovoucí paletě, která se objeví, pod Uložit do uvidíte řadu dalších návrhů.

Mezi možnostmi sdílení uvedenými jako Mail a Zprávy najdete jako alternativní možnosti také Stahování a Dokumenty. Pokud chcete uložit někam jinam, můžete zvolit Jiné umístění… a poté přejít do požadované složky na vašem Macu. Když pomocí této nabídky Možnosti vyberete nové umístění, nevztahuje se pouze na snímky obrazovky pořízené pomocí rozhraní pro snímání obrazovky. Platí to i pro snímky obrazovky pořízené pomocí klávesových zkratek, které jsme zmínili v horní části tohoto článku.